Informacije

Radni dan: 07:00 - 14:30h
REKLAMACIJE
reklamacije@gasruma.rs

Ministrstvo energetike i JP "Gas Ruma" potpisali ugovor o obavljanju delatnosti od opšteg interesa

Beograd, 9. novembar 2012. godine – Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović i ovlašćeni predstavnici više od trideset preduzeća iz Srbije potpisali su ugovore o obavljanju delatnosti od opšteg interesa kojima će biti regulisana distribucija prirodnog gasa do potrošača.

poptisan ugovor o obavljanju delatnosti
Mihajlović je na konferenciji za novinare, održanoj nakon potpisivanja tog dokumenta, navela da će to obezbediti pouzdanije i kvalitetnije snabdevanje potrošača prirodnim gasom, kao i da su stvoreni preduslovi za liberalizaciju tržišta tog energenta.

Ona je istakla da su distributeri gasa kompanije koje su morale da ispune određene uslove i dobiju licencu od Agencije za energetiku, i napomenula da se potpisivanjem tih ugovora stvaraju preduslovi za liberalizaciju tržišta gasa.

Pomenuti ugovori omogućavaju potrošačima da pod određenim uslovima biraju svog dobavljača, te sena taj način stvaraju uslovi za sigurnije i kvalitetnije snabdevanje i po konkurentskim cenama, i dodao da će, kada bude otvoreno tržiste prirodnog gasa, svi kupci moći da biraju svog snabdevača.

Posetioci
Članci